Close

Industriestraat 61A

1976 CT IJmuiden

+31614108380

verkoop@oceangold.nl

5 dagen in de week dag verse vis

Mannen van de zee!

Middenin de (zee)haven van IJmuiden ligt het bedrijfspand van zeevishandel Ocean Gold, een dynamisch gebied direct aan de Noordzee.  Met het naastgelegen restaurant en de daaraan gelegen winkel waar liefhebbers terecht kunnen voor een ongekend assortiment van spartelverse vis, schaal-en schelpdieren en gerookte specialiteiten.

De familie Koelemeij is een echte vissersfamilie. “Vader Hans is ooit begonnen bij de nettovismarkt Henk Schoorl, heeft daarna ruim 20 jaar op de Albert Cuijpmarkt gestaan in Amsterdam en runt momenteel samen met zoon Ricky en dochter Linsey visrestaurant Gerard van Es en restaurant Kop van de Haven. Een ongekende passie voor al het moois uit zee!”

Dagelijks wordt zowel levende als diepgevroren vis vanuit de hele wereld aangeleverd. “Vissers langs de Nederlandse en Belgische kust en gespecialiseerde groothandels zorgen voor de constante aanvoer, daarnaast hebben we goede relaties met andere aanvoerhavens in heel Europa.

Alle verse vis wordt bij ons verwerkt en dan heb je het over fileren, portioneren en verpakken. De diepgevroren vis komt kant en klaar binnen en wordt – naar wens van de klant – verwerkt.”

Noordzeevis zoals kabeljauw, tong en schol is een belangrijk product voor het succesvolle familiebedrijf. “Wij kopen alleen van de door ons geselecteerde boten. Hierdoor weten wij waar ze vissen en hoelang ze op zee zijn geweest. Alles moet correct én snel, want de versheid van de vis moet behouden blijven.”

Het vaste team bestaat uit zo’n 5 medewerkers. “Iedereen werkt al jaren in de vis en heeft liefde voor elk product. En vanwege de eigen horecazaken weten  wij exact wat een keuken zoekt in een betrouwbare visleverancier”, aldus Richard Haver, hoofd verkoop van Ocean Gold.

Richard is net als de familie jaren lang te vinden op en rond de visafslag van IJmuiden. “Ik ben ooit begonnen met het sorteren van vis, dat gebeurt trouwens nog steeds met de hand. Daarnaast is het fileren door mijn vader aangeleerd. Inmiddels ga ik zelf naar de mijnzaal. Ik weet namelijk precies wat mijn klanten zoeken en zit graag overal bovenop. Zo garandeer ik een topproduct.”