Close

Industriestraat 61A

1976 CT IJmuiden

+31614108380

verkoop@oceangold.nl

5 dagen in de week dag verse vis

World Ocean Dinner

a-serie-groot-1

Het World Ocean Dinner werd georganiseerd door de Good Fish Foundation op 8 juni 2019 in het Grand Hotel Huis ter Duin waar bekende koks kookte met duurzaam gevangen vis. Het bewijs dat duurzaamheid de kwaliteit van het gerecht niet in de weg staat en dat men met duurzame producten verwachtingen kan overtreffen. Ocean Gold verzorgde hier duurzaam gevangen vis voor het voorgerecht.

 

De Good Fish Foundation stelt zich ten doel de transitie naar een duurzame en verantwoorde visserij en visteelt te bevorderen door de vraag naar goede vis te vergroten en consument en ondernemer te ondersteunen bij een verantwoorde keuze. De stichting richt zich primair op de visaanvoer, verwerking, consumenten, handel en overheid in Nederland en Europa. Good Fish Foundation heeft in november 2014 de VISwijzer overgenomen van Stichting De Noordzee. Het team achter Good Fish Foundation heeft de VISwijzer in een nieuw jasje gestopt en is bezig met het toevoegen van nieuwe thema’s zoals illegaal gevangen vis, sociale omstandigheden en traceerbaarheid. Ook werkt Good Fish Foundation samen met ondernemers om de visketen nationaal en internationaal verder te verduurzamen. Voor richtlijnen voor goede vis heeft Good Fish Foundation een aantal kenmerken voor duurzaamheid vastgesteld. Ocean Gold streeft deze kenmerken na bij iedere levering en draagt haar steentje bij aan de verduurzaming van de visserij.

Want een goede vis:

-komt uit een goed beheerd bestand

-is gevangen of gekweekt met minimale milieuschade

-is traceerbaar tot de oorsprong

-heeft een goed leven gehad

-is puur en gezond

-is niet illegaal gevangen

-is onder goede en eerlijke werkomstandigheden gevangen of geproduceerd 

Heb je nog vragen en zou je eens uitleg willen krijgen van een echte vis specialist? Kom gerust eens langs op de industriestraat 61A zodat onze specialisten u alles kunnen vertellen over de verduurzaming van de visserij.

  •  
  •  
  •  
  •